Behandling af angst

De fleste mennesker oplever angst ved at de føler sig anspændt, får uro i kroppen og hjertebanken.

Angst er således forbundet med ubehagelig følelser af, at der er fare på færde, uden at der behøver at være det. De kropslige symptomer som man mærker, når man er angst, vil ofte forværre angsten, således at man lider af angsten for angsten. De fleste mennesker, som lider af angst, ved aldrig helt, hvornår ubehaget eller angstanfaldet opstår igen og er derfor tilbøjelig til, at sygemelde sig fra sit arbejde og også socialt isolere sig.

Der er forskellige former for angst

Panikangst Panikangst, også kendt som paniklidelse, er en form for angstlidelse, der er karakteriseret ved tilbagevendende og uventede panikanfald. Disse panikanfald eller angstanfald er pludselige perioder med intens angst eller frygt, som kan nå sit højdepunkt inden for få minutter. Panikanfaldene ledsages ofte af fysiske symptomer som hjertebanken, sveden, rysten, åndenød, kvalme, svimmelhed og følelsen af at miste kontrol eller blive sindssyg. Personer, der oplever panikangst, kan også føle en intens frygt for døden eller katastrofe under et panikanfald.

Generaliseret angst er en konstant følelse af ubehag, frygt, usikkerhed, lavt selvværd og lignende følelser. Denne form for angst kan udløse depression og ligeledes kan depression efter længere tid udløse angst. Nogle kan således opleve en blandingstilstand af angst og depression.

Social angst er en tilstand, hvor man er bange for at være sammen med andre, for andres vurdering og andres fordømmelse. Lavt selvværd er ofte en del af angsten.

Enkelfobi er en tilstand, hvor man er bange for specifikke ting eller situationer, som for eksempel angst for tandlæger, nåle, flyrejser eller lignende.

I dag findes der heldigvis gode behandlingsmetoder til effektiv behandling af angst. Vi har gode erfaringer med, at hjælpe mennesker, som lider af angst og du vil allerede efter få samtaler, kunne mærke en bedring.

Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvorledes vi kan hjælpe dig.

Ring på telefon 22 43 78 09