Behandling af depression

Depression er en meget udbredt lidelse. Så udbredt, at hver femte dansker, på et eller andet tidspunkt, vil få en depression.

Der er dog stor forskel på, hvor alvorligt syg man bliver af en depression. De fleste af os bruger ind imellem vendingen ”Jeg er deprimeret”, hvis vi har en dag, hvor alting virker svært. Dette betyder dog ikke, at man har en depression.

For de flestes vedkommende forsvinder det dårlige humør igen, hvilket det ikke gør, hvis man har en depression. Dette betyder også, at man ikke bare lige "kan tage sig sammen", hvis man har en depression.

En depression kan vise sig på mange forskellige måder. Oftest plages man af skyldfølelse og selvbebrejdelser over ikke at slå til, eller over ting, man har gjort forkert på et tidligere tidspunkt. Mange har svært ved at falde i søvn, eller også falder man i søvn, men vågner alt for tidligt igen. Nogle føler en indre uro, rastløshed og angst, som gør, at de i det hele taget ikke kan finde hvile, mens nogle måske ikke har lyst og kræfter til andet, end at sove hele tiden. Nogle deprimerede får selvmordstanker, hvilket naturligvis skal tages meget alvorligt.

Det er vigtigt, at en depression behandles. Men alt for mange mennesker går desværre ofte i alt for lang tid med en ubehandlet depression, enten fordi de ikke selv, eller deres pårørende, tager kontakt til en læge eller en psykolog. Eller fordi de måske har fået stillet en forkert diagnose.

Langt de fleste mennesker med en depression vil kunne hjælpes effektivt med samtaleterapi hos en psykolog. Som regel er der en eller flere årsager til, at man får en depression og i et samtaleforløb, vil jeg kunne hjælpe dig med at finde frem til nogle af årsagerne.
Jeg vil herefter kunne hjælpe dig med værktøjer til, at afhjælpe depression.

Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvorledes vi kan hjælpe dig.

Ring på telefon 22 43 78 09